Meld u aan voor de nieuwsbrief

Compensatie Eigen Risico wordt heroverwogen

De tijdelijke regeling financiële tegemoetkoming eigen risico zorgkosten loopt op 31 december 2018 af. Het nieuwe college en de nieuwe raad voor de gemeente Het Hogeland gaan in 2019 beslissen of er een nieuwe regeling komt en hoe deze eruit gaat zien. 

Aanvragen zorgjaar 2018
Alle inwoners uit de BMWE-gemeenten met een inkomen (tot en met 120% van de bijstandsnorm) die in het jaar 2018 hun volledig eigen risico hebben verbruikt, komen wel in aanmerking voor een compensatie van € 265,-. Inwoners kunnen een aanvraag over het jaar 2018 nog tot 31 december 2019 indienen bij Werkplein Ability.

U kunt online via het www.werkpleinability.nl/formulierenloket,  een aanvraagformulier downloaden. Met ingang van het nieuwe jaar kan dit via de website www.hethogeland.nl/hulpbijlaaginkomen. U kunt het aanvraagformulier ook ophalen bij één van de gemeentehuizen. Het ingevulde aanvraagformulier kunt u samen met de bewijsstukken opsturen naar Werkplein Ability. Bij Werkplein Ability en de vier gemeentehuizen is ook een folder beschikbaar waarin meer informatie over de CER regeling staat.

Vanaf 2 januari is Werkplein Ability bereikbaar op het nieuwe telefoonnummer 088 – 345 88 88. U kunt ook een e-mail sturen aan balie@werkpleinability.nl.