Meld u aan voor de nieuwsbrief

Werkplein Ability druk met werkzaamheden voor Snel Internet Groningen

Medewerkers van Werkplein Ability zijn hard aan het werk voor Snel Internet Groningen. Vanuit het Werkbedrijf in Uithuizen worden zij ingezet om post te bezorgen en bouwhekken, reclameborden, haspels en bordjes met opvallende teksten te plaatsen. Dat alles moet ervoor zorgen dat zoveel mogelijk bewoners een snelle internetverbinding gaan afnemen. 

Bezorger Harrold Ritsema van Werkplein Ability plaatste afgelopen week samen met burgemeester Marijke van Beek (Eemsmond) en wethouder Johannes de Vries (Bedum) het eerste bordje met de tekst ‘Wij doen mee!’ in Bedum.

Burgemeester Marijke van Beek van Eemsmond is pleitbezorger van het snelle internet. ‘Snel internet is essentieel als we hier willen blijven wonen, werken en recreëren’, aldus Van Beek, die zelf met het idee kwam voor de recyclebare tuinbordjes. Mede dankzij haar inspanningen maakt en plaatst Werkplein Ability die bordjes.


1000-banenplan
‘Ik ben ontzettend blij dat Ability met deze klus aan de slag gaat”, vervolgt burgemeester Van Beek. ‘Het past ook perfect in het 1000-banenplan van de aardbevingsgemeenten, waarbij we hebben afgesproken dat vijf procent van de nieuwe banen wordt ingevuld door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Volgens mij is dit een mooi project voor Ability. Ik hoop ook echt dat we de medewerkers kunnen helpen om de afstand tot de arbeidsmarkt te verkleinen en ze wellicht aan een reguliere baan te helpen.’


Samenwerking

Ook Rodin Broadband, die de breedbandverbinding aanlegt, is blij met de werkzaamheden van Ability. ‘We pakken deze handschoen graag op. Wij werken als Gronings bedrijf graag samen met lokale bedrijven en zien het ook als onze maatschappelijke rol om waar mogelijk mensen aan werk en werkervaring te helpen. En we doen het duurzaam, want alle hekken, haspels en bordjes gebruik en we opnieuw’, aldus projectmanager Edwin Zevenberg van Rodin.