Geen werk, wat nu?

Heeft u momenteel geen werk of ander inkomen en ook geen recht op een WW-uitkering? Dan doet u er goed aan om meteen op zoek te gaan naar werk of uw mogelijkheden als zelfstandig ondernemer te onderzoeken.

Daarnaast kunt u een (tijdelijke) uitkering op grond van de Participatiewet aanvragen. Ben je jonger dan 27 jaar? Lees dan hier welke andere regels voor jou gelden.

Op zoek naar werk

Een aantal tips om uw kansen op werk te vergroten:

  • Onderzoek uw mogelijkheden op werk via kansrijkberoep.nl
  • Schakel uw netwerk in (vrienden, familie, kennissen, buren, etc.) en laat weten dat u werk zoekt
  • Zet sociale media zoals Facebook, LinkedIn, Twitter of Pinterest in om uzelf te presenteren en om te zoeken naar vacatures. De meeste werkgevers zijn actief op deze kanalen, dus u kunt uw kansen op werk hiermee vergroten
  • Maak een mooi cv dat u kunt meesturen met uw sollicitaties
  • Bekijk online diverse vacaturewebsites om te zoeken naar vacatures of bekijk de vacatures op werk.nl

Quickscan en gesprek werkcoach

Als u een aanvraag voor een (tijdelijke) uitkering op grond van de Participatiewet heeft gedaan via werk.nl, wordt u snel daarna uitgenodigd voor een quickscan op het Werkplein in Winsum. Dit is een kort gesprek met een werkcoach om te kijken waar u staat in verhouding tot de arbeidsmarkt.

Op een later moment krijgt u een wat langere intake met een werkcoach. Tijdens deze intake spreken we over uw mogelijkheden en stellen we samen met u een Plan van Aanpak op. Daarin maken we afspraken over uw toekomst. Uitgangspunt daarbij is dat u zo snel mogelijk weer in uw eigen levensonderhoud kunt voorzien. Vergeet niet om uw geprinte cv mee te nemen naar het gesprek!

Ondersteuning

Werkplein Ability heeft verschillende mogelijkheden om u te ondersteunen bij uw eigen zoektocht naar werk of zelfstandigheid. Daarnaast zijn er verschillende workshops die regelmatig worden aangeboden en banenmarkten die worden georganiseerd. Samen met uw werkcoach bepaalt u welke vorm van dienstverlening het meest passend is.