Route Arbeid

Route Arbeid: Begeleiding richting werk!

Binnen de gehele arbeidsmarktregio (Groningen & Noord-Drenthe) zijn er afspraken gemaakt tussen Praktijkonderwijs (PrO), Voortgezet Speciaal Onderwijs (VSO) en vrijwel alle gemeenten. Ook de gemeenten Bedum, Winsum, de Marne en Eemsmond doen daaraan mee. Zo kunnen we je op een goede en snelle manier helpen om aan de slag te gaan bij een leuke werkgever!

Ben je tussen de 14 en 27 jaar? En ben je bijna klaar met school? Wanneer jouw school beoordeelt dat je na je schoolperiode beter direct aan het werk kunt gaan (en dus niet door gaat naar vervolgonderwijs of dagbesteding), dan volgt de Route Arbeid. Dit houdt in dat jouw school samen met de gemeente verantwoordelijk is om jou richting werk te begeleiden. Hiervoor maken we samen met je ouders een trajectplan, waarin de mogelijkheden ter ondersteuning vanuit school en gemeente worden beschreven.

Wil je meer informatie of heb je een vraag? Neem dan contact op met je werkcoach! Heb je (nog) geen werkcoach, neem dan gerust contact op met Werkplein Ability via balie@werkpleinability.nl

 

https://www.groningerondernemerscourant.nl/uploads/nieuwsitempagina/88bd6d1b-028e-4210-a636-4f501fd3b833/2850340130