Groen

De sector Groen van Werkplein Ability verricht alle voorkomende werkzaamheden binnen de groenbranche in de regio Noord-Groningen. Het werkgebied loopt van de Eemshaven tot en met Lauwersoog en van de Waddenzee tot de stad Groningen.

 

Grote opdrachtgevers

De gemeenten Eemsmond, De Marne, Winsum en Bedum zijn onze grootste opdrachtgevers. Het onderhoud van het openbaar groen vormt één van de kerntaken van deze sector.

Daarnaast doen de gemeenten ook graag een beroep op de sector Groen voor diverse aanleg- of omvormwerkzaamheden, onkruid-bestrijding verhardingen en het onderhoud van de sportvelden. In de winterperiode verrichten we veel kap- snoei- en versnipperwerk.

Ook kunnen we een groot aantal andere bedrijven, instellingen en particuliere opdrachtgevers tot onze klantenkring rekenen. Deze opdrachtgevers doen voor langere of kortere tijd een beroep op de sector Groen. Met een aantal hebben we (meer)-jaren contracten afgesloten waardoor de klant verzekerd is van regelmatig en professioneel groenonderhoud. Naast de groenwerkzaamheden voeren we voor diverse opdrachtgevers en voor particulieren in en buiten de regio ook kleinere grond- weg- en waterbouw-werkzaamheden uit. Bijvoorbeeld bestratings- en beschoeiings– en drainagewerkzaamheden. Meestal worden vooraf aan de hand van een offerte, prijsafspraken gemaakt.

Borgenonderhoud

De medewerkers van de sector Groen hebben jarenlange ervaring in het complete groenonderhoud van een aantal Groninger Borgen. Het onderhoud van de tuinen van drie Noord-Groninger Borgen vraagt speciale aandacht en is een visitekaartje voor de regio. De tuinen van Verhildersum en de Menkemaborg zijn publiekstrekkers en zijn uitgegroeid tot een toeristische trekpleister. De tuin van de Rensumaborg is alleen op afspraak te bezichtigen.

Op korte termijn personeel nodig? 

Ook schakelen bedrijven/instellingen ons (tijdelijk) in wanneer ze op korte termijn personeel nodig hebben of om een speciale opdracht uit te laten voeren.  Bij kortdurende opdrachten werken we op basis van regie en worden de gewerkte uren, materialen en machinekosten achteraf doorberekend. In andere situaties kunnen er ook medewerkers voor langere tijd gedetacheerd worden. Een gedetacheerde medewerker blijft in dienst van Werkplein Ability, maar de dagelijkse leiding ligt bij de inlenende organisatie.

Traject-en stagemedewerkers

Binnen de gehele sector Groen worden ook traject- en stagemedewerkers ingezet voor re-integratie en/of voor het opdoen van arbeidservaring.  Met een gedegen (praktijk)-opleiding kunnen zij doorstromen naar andere werkzaamheden of terugkeren op een reguliere arbeidsmarkt.