Industrieel bedrijf

Met ons uitgebreide machinepark en professionele productie-omgeving op de locatie in Uithuizen kunt u de vervaardiging van volledige eindproducten, maar ook deelproducten en/of bewerkingen aan ons uitbesteden. Ook voor opdrachten m.b.t. in- en ompakwerk kunt u bij ons terecht

Sterke troef van het industrieel bedrijf op de locatie in Uithuizen is dat wij in productontwikkeling en werkvoorbereiding een professionele bijdrage kunnen leveren. Of het om eenvoudig verpakkingswerk of complexere projectinrichting gaat: wij kijken er met een Groningse nuchterheid tegenaan. Werkplein Ability is concurrerend als het om prijzen gaat. Maar dat is feitelijk nog niet het belangrijkste om uw product aan Werkplein Ability toe te vertrouwen. Onze kracht is gebundeld in : flexibel in leveringen, doen wat we met u afspreken en het bieden van prima logistieke condities.

De volgende pagina`s geven een indruk van onze mogelijkheden.

Hout

De afdeling houtverwerking biedt veel mogelijkheden voor bewerking van hout, zowel machinaal als handmatig. Onze specialiteit is plaatverwerking, maar ook voor massief houten producten kunt u bij ons terecht.

Wij produceren o.a. scheepsinrichting, slaapkamermeubilair, keukens t.b.v. luxe tenttrailers en ook het vlak van projectinrichting zijn wij een belangrijke partner, voor winkels en restaurants.

Met ons uitgebreid machinepark kunnen wij voor u:

 • CNC boorfrezen
 • Formaatzagen
 • Fineren
 • Schuren
 • Afkorten
 • Kolomboren
 • Vlakken

Ook voor het verlijmen van onderdelen en het assembleren van producten kunt u bij ons terecht.

Metaal

Werkplein Ability kan een grote verscheidenheid aan metaalbewerkingen uitvoeren op het gebied van staal, aluminium en rvs. Wij zijn goed in het bewerken van lange lengtes, zoals koker, profiel, buis en plat. Geproduceerd wordt: afzuigsystemen, projectinrichting, meubilair, onderdelen voor tenttrailers, interne transportmiddelen en meer. Ook in deelbewerkingen zijn wij een vertrouwd adres geworden.

Vakmanschap en een gedegen machinepark stellen ons in staat om voor u o.a. de volgende werkzaamheden uit te voeren:

 • Zaag-, boor-, knip- en zetwerk
 • Laswerkzaamheden in (rvs)staal en aluminium zowel handmatig als met behulp van een lasrobot.
 • Buigwerk CNC en walsen
 • Ponsen, verjongen, persen, flowdrill.
 • Montage en assemblages
 • Diverse nabehandelingen

Poedercoaten

Om eindproducten te kunnen afleveren, beschikt Werkplein Ability over ruime poedercoat faciliteiten.

Alle producten worden nog met de hand gepoederd en in aparte ovens uitgehard. Daarnaast beschikt het over een traditioneel ontvetting- en voorbehandelingssysteem waarin producten van allerlei afmetingen kunnen worden voorbereid op een perfecte coatingslaag.

Met deze methode kunnen wij ook kleinere series of stukwerk tegen concurrerende prijzen aanbieden. Snelle omsteltijden zijn hierin een pré. Alle RAL kleuren zijn uiteraard mogelijk en daarbij komt dat met poedercoat behandeld staal uitermate goed bestand is tegen mechanische belasting en garant staat voor een mooi glad oppervlak.

Assemblage

Op onze ruime en goed geoutilleerde assemblage-afdeling monteren wij onze eindproducten. Dit zijn veelal complete producten waarvan de onderdelen als half fabricaten elders in het bedrijf zijn geproduceerd en behandeld. Voorbeeld hiervan zijn dock-shelters, kalvertaxi`s en niet te vergeten alle modellen tenttrailers van de firma Holtkamper. Dit zijn hoogwaardige producten die met de kennis die we in huis hebben voortdurend aan kwaliteitscontroles worden onderworpen.

Stoffeerderij

Wij kunnen voor u (project)stoffeerwerk uitvoeren, wij hebben onder andere ervaring met de inrichting van horeca, een kapsalon en de raadzaal van gemeente Het Hogeland in Uithuizen.

Verpakken

Deze afdeling is gespecialiseerd in het ver- en ompakken van grotere partijen. Maar ook voor geringere aantallen kunt u prima bij ons terecht. Deze afdeling is inmiddels zo ingericht en gestroomlijnd dat ook partijen waarbij een korte levertijd van belang is kunnen worden gehandeld.

Het werk kan handmatig worden uitgevoerd. Maar met behulp van flowpack machines, krimplijnen , taper`s en paletiseeropstellingen  kunnen wij uw werk tegen concurrerende prijzen uitvoeren.

Wij beschikken over meerdere transportmiddelen dus ook uw logistiek kunnen wij vervolgens uitvoeren.

Onze controle methodieken garanderen een hoge kwaliteitsstandaard, dus geen nawerk.